Vedligeholdelse af aktivtkul. 

Hvordan vedligeholder jeg mine kulstænger?

Rensningen af 1 liter vand med vores aktivt kul stav (14 cm) tager ca. 2 timer. Dog er lidt tid bedre end ingen tid, så du vil allerede kunne smage forskel efter 1 time og du vil kunne smage den er beriget med sunde mineraler.

Kulstængerne skal renses efter noget tids brug – dette er ganske simpelt, hvis du følger disse få henvisninger. Generelt set skal denne proces gentages efter 3 måneders brug. 

Step 1:
Start med at skyl kullet i rent vand (aldrig kom sæbevand på)

Step 2:
Kom kullet i en kold gryde og kog op i små 10 minutter – undgå at komme kullet i direkte kogende vand, dette forebygger at de ikke knækker.
Dette renser kullet og aktivere de processer, der renser vandet.

Step 3:
Lad kullet køle af i gryden – efter nedkøling er dine kulstænger igen klar til brug!

 

Hvordan vedligeholder jeg mine kulposer?

Vores forskellige aktivt kul til luft produkter er utrolig effektivtive imod at fjerne dårlig lugt.
Aktiv kul til luft renser i omgivelserne ved absorption. Brugen af aktivt kul kan findes hundrede år tilbage i tiden, hvor folk i Asien brugte kullet til at fjerne uønskede smage og lugte. I dag ser vi i højere grad, at kullet bruges til samme formål, da kullet anvendes til at friske indeklimaet i hjemmet, på arbejdspladsen eller på værelserne.

Der er forskellige metoder du kan anvende for at bevare dine kulposeres effekt.
Den nemmeste måde at genaktiver dine kulposer på er at, hvis det er en solrig dag og ligge dem ud i sollys et par timer. Det er med til at UV-strålerne renser porerne i det aktive kul og er igen klar til brug. Dette anbefales at gøres cirka hver fjerde uge.

En anden muglighed, hvis vejret ikke lige er til at ligge udenfor, er at smide dine kulposer på en varm radiator i 1-2 timer.

Anvend ALDRIG dine kulposer i ovnen eller mikroovnen.
Har den optaget meget fugt, kan du med fordel ligge den et varmt sted for at gennemtørre kullet og derved altid bevar friskheden.